Ferdinand verrast door teamsfeer bij Oranje

Boris (borisz)

Rio Ferdinand kwam na de zege van Oranje op Australië een kop koffie drinken in het spelershotel. De Engelsman is zeer positief over de sfeer binnen de groep. Ferdinand, die als BBC-analist in Brazilië is, schrijft in zijn column in The Mail on Sunday dat hij in spelershotel Arjen Robben, Nigel de Jong en oud-teamgenoot Robin van Persie kwam opzoeken.

"Het was verfrissend om het enthousiasme te zien, het pure genot dat door die groep gaat", aldus de routinier, wiens contract bij Manchester United niet wordt verlengd. "De hele selectie is erg positief. Het verschil bij Robin van Persie, die afgelopen seizoen niet altijd gelukkig was, is geweldig. Ze geloven in Louis van Gaal. Als hij zegt dat de zon zwart is en het gras blauw, dan geloven ze het! Ruud Gullit vertelde me al dat ze veel plezier hebben en dat dat aan de bondscoach te danken is."

De Engelse oud-international schrijft ook over Robben, die in 2003 bijna naar Manchester United verkaste. "Tijdens dit toernooi heb ik niet voor de eerste keer gedacht; wat als... Robben had een geweldig jaar bij PSV in 2002/03. Hij werd dat seizoen negentien jaar en Sir Alex Ferguson wilde hem naar Manchester halen."

"Ferguson bracht een bod uit, maar hij wilde niet meer betalen dan nodig was. Toen het bod werd geweigerd, greep Chelsea zijn kans", aldus Ferdinand. "Ik heb altijd gedacht dat Robben een prima speler voor United zou zijn geweest, en nu denk ik dat meer dan ooit."