[Groep G] Uitslag Duitsland - Ghana

Stefan (sportfreak)

Duitsland is er niet in geslaagd zijn tweede duel op het WK voetbal te winnen. Na de 4-0 zege tegen Portugal werd het tegen Ghana nu 2-2.

Duitsland begon de wedstrijd in een laag tempo, maar desondanks wist het wel tot wat kansjes te komen. Een schot van Kroos werd geblokt en Müller zelf gleed een voorzet van Özil naast. Aan de andere kant moest doelman Neuer ook een paar keer in actie komen, waarbij Muntari nog het dichts bij een doelpunt was.

Vlak na rust was het dan toch Duitsland wat op voorsprong kwam. Na een voorzet van Müller scoorde Götzes de 1-0. Lang konden de Duitsers echter niet van hun voorsprong genieten. Met een kopban scoorde Ayew een paar minuten later al de gelijkmaker. Een verrassing hing in de lucht, en leek zelfs werkelijkheid te worden toen toen Gyan de 1-2 maakte.

Duitsland bracht vervolgens Klose in en die maakte zijn reputatie waar. Hij scoorde 2-2, wat zijn vijftiende doelpunt op het WK betekende. Dit is een evenaring van het record van Ronaldo. In de enerverende slotfase gingen beide ploegen nog voor de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.


Harrison Afful in duel met Mario Götze (Foto: PRO SHOTS / Action Images)

Duitsland

2 - 2

Ghana

 51' Götze
 71' Klose
   54' A. Ayew 
 63' Gyan 
 
 Gele kaart: , Muntari, (Ghana)
 
Stadion: Castelão, Fortaleza
Toeschouwers: 59.621
Arbiter: Ricci (Bra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Neuer
J.Boateng (Mustafi/46)
Mertesacker
Hummels
Höwedes
Khedira (Schweinsteiger/70)
Lahm
Kroos
Özil
Müller
Götze (Klose/69)
  Dauda
Afful
Boye
Mensah
Asamoah
Atsu (Wakaso/72)
Rabiu (Agyemang-Badu/78)
K.Boateng (J.Ayew/52)
Muntari
A. Ayew
Gyan