Lopez prolongeert titel in Eastbourne

Maarten (rubbereend)

Feliciano Lopez heeft voor het tweede jaar op rij het grastoernooi van Eastbourne gewonnen. De Spanjaard (3) was in de finale met 6-3, 6-7 (5) en 7-5 te sterk voor de als eerste geplaatste Fransman Richard Gasquet. Lopez is goed in vorm op gras. Vorige week haalde hij nog de finale van het toernooi op Queen's Club, waarin Grigor Dimitrov na drie tiebreaks de sterkste bleek.

Lopez en Gasquet stonden voor de zesde keer tegenover elkaar. Lopez won nog nooit van de Fransman, maar maakte aan die reeks in Eastbourne een einde. In de eerste set wist de Spanjaard twee keer de service van Gasquet te breken. In het tweede bedrijf noteerden beide spelers een break, waarna de Fransman iets doortastender was in de tiebreak.

In de derde set waren de eerste breakkansen voor Gasquet, maar die werden vakkundig weggewerkt. Daarna was het lang wachten tot weer een mogelijkheid om te breken, maar op 5-5 was het wel raak voor Lopez. Na ruim twee uur tennis was de vierde toernooizege uit zijn carrière een feit.