[Groep F] Uitslag Argentinië - Iran

Sjors (Sj0rSz)

Argentinië kende een zeer moeizame wedstrijd tegen Iran, maar een individuele actie van wie anders dan Lionel Messi was voldoende voor de drie punten. In blessuretijd schoot de aanvaller van FC Barcelona eindelijk raak: 1-0. Voor de Iraniërs eindigde het duel uiteraard wel in mineur.

De wedstrijd tussen Argentinië en Iran stond vandaag voor de tweede keer op het programma. In 1977 speelden beide landen ene vriendschappelijk wedstrijd, vanwege het 75-jarig bestaan van Real Madrid. Destijds eindigde de confrontatie in een gelijkspel: 1-1.

De eerste speldenprik van de wedstrijd was voor Iran. Via een vrije land kwamen de Iraniërs dichtbij het doel van Sergio Romero, maar de bal ging uiteindelijk voor langs. Aan de andere kant deed Sergio Agüero een poging, maar ook hij verzilverde zijn inzet niet. Al snel bleek echter dat Argentinië moeite had met de Iraanse muur.

Angel di María en Gonzalo Higuaín kregen wel wat kleine kansjes, maar dit bracht doelman Alireza Haghighi niet in verlegenheid. Ook het percentage balbezit was in het voordeel van de Argentijnen, maar de 0-0 bleef maar op het scorebord staan. De Zuid-Amerikanen slaagden er niet in om een gat in de Iraanse defensie te vinden, waardoor beide landen uiteindelijk met de brilstand gingen rusten.


Het gezicht van Lionel Messi spreekt boekdelen (PRO SHOTS / Action Images)

De eerste serieuze kans in de tweede helft was niet voor Argentinië, maar voor Iran. Reza Ghoochannejhad, die in het verleden voor onder meer sc Cambuur Leeuwarden en Go Ahead Eagles speelde, had de uitgelezen kans om zijn land op voorsprong te zetten. Zijn inzet belandde echter in de handen van Romero. Na bijna een uur spelen kregen ook de Argentijnen weer een goede mogelijkheid. Ditmaal was het de vrijwel onzichtbare Lionel Messi, die de bal maar net naast het doel prikte.

Niet veel later was het weer Iran, dat het dichtst bij een doelpunt was. Deze keer was Ehsan Hajsafi dichtbij een goal, maar hij zag zijn poging gekeerd worden door een been van de tegenstander. In het vervolg slaagde Argentinië er niet in om een succesvolle counter te plaatsen. Daarnaast oogde met name de Argentijnse verdediging onzeker. Dit werd ook weer tentoon gesteld bij een enorme kans voor Ashkan Dejagah. Zijn kopbal werd maar nipt door doelman Romero verwerkt.

Ook in de slotfase waren er voor Argentinië nog wel een aantal kleine mogelijkheden, maar onder meer invaller Rodrigo Palacio en Di María scoorden niet. Vier minuten voor tijd had Goocheannejhad de 0-1 opnieuw op zijn pantoffel, maar Romero voorkwam erger. Toch gingen de Argentijnen er uiteindelijk met de winst vandoor. In blessuretijd pakte Messi zijn moment en verschalkte doelman Haghighi. Door deze zege is Argentinië al zeker van de volgende ronde.


Argentinië

1 - 0

Iran

90+1' Messi    
 
 Gele kaart: Nekounam, Shojaei (Iran)
 

Stadion: Estádio Mineirão, Belo Horizonte
Toeschouwers: 57.698
Arbiter: Mazic (Ser)

 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Zabaleta
F. Fernández
Garay
Rojo
Gago
Mascherano
Di María
Messi
Higuain (Palacio/76)
Agüero (Lavezzi/76)
  A. Haghighi
Montazeri
Hosseini
Sadeghi
Pooladi
Shojaei (Heydari/76)
Teymourian
Hajsafi (R. Haghighi/88)
Nekouanm
Dejagah (Jahanbakash/85)
Goocheannejhad