Formule 1 gewoon naar Hockenheim

Peterselieman

De Formule 1 zal de komende jaren gewoon Hockenheim aan blijven doen. Eerder deze week doken er geruchten op dat de Grand Prix van Duitsland ieder jaar op de Nürburgring gehouden zou gaan worden, maar het bestaande contract met Hockenheim zal nageleefd worden.

De Grand Prix van Duitsland wordt ieder jaar afgewisseld tussen de Nürburgring en Hockenheim. Deze laatste baan zal de race dit jaar organiseren en heeft ook een contract voor 2016 en 2018. Deze week werd duidelijk dat de Nürburgring vanaf volgend jaar tot en met 2019 ieder jaar de race in Duitsland wil organiseren. Hierover zou een contract gesloten zijn met Formule 1-baas Bernie Ecclestone.

In Hockenheim heeft dit tot woedende reacties geleid, omdat die baan dan van de kalender zou moeten verdwijnen. Baan-directeur Georg Seiler is hier duidelijk over: "We hebben een contract en er is geen exit-clausule." Dat heeft ook Ecclestone inmiddels ingezien, zo laat hij aan Rhein Zeitung weten. "We respecteren het contract met Hockenheim. We zullen aan de bestaande contracten voldoen."