Robben: "Van Gaal zal niet veel wisselen"

Frank (franklop)

Arjen Robben verwacht niet dat Oranje tegen Chili in een basisopstelling speelt die veel afwijkt van de eerste twee duels. Het Nederlands elftal gaat maandag voor de poulezege. "Als speler wil je alles spelen op een WK, maar een bondscoach kan beslissen iemand buiten de basis te laten vanwege een kleine blessure of een gele kaart. Nee, niet een volledig team. Ik ga er niet vanuit dat deze bondscoach dat doet", zegt Robben in De Telegraaf.

Op het WK in 2006 en het EK van 2008 was Oranje ook al na twee duels geplaatst, waarna trainer Marco van Basten voor de laatste poulewedstrijd zijn halve basisteam omgooide. Vervolgens werd Nederland in de knockout-fase meteen uitgeschakeld.

"Ik wil in ieder geval spelen en het lijkt mij met de wetenschap van 2006 en 2008 niet verstandig om een heel elftal te wisselen", aldus Robben. Bert van Marwijk pakte het vier jaar geleden in Zuid-Afrika anders aan. Voor het laatste groepsduel voerde hij maar één wijziging door.

Louis van Gaal zal in ieder geval twee wissels toepassen, want Robin van Persie (schorsing) en Bruno Martins Indi (hersenschudding) kunnen niet in actie komen. Oranje en Chili trappen maandag in Sao Paulo om 18.00 uur af.