Engelse voetbalbond: Hodgson blijft bondscoach

Frank (franklop)

Gisteren werd het ook al gezegd, maar Roy Hodgson mag ondanks de vroegtijdige uitschakeling op het WK aanblijven als bondscoach van Engeland. Dat zegt voorzitter Greg Dyke van de Engelse voetbalbond FA vandaag in een verklaring. "We steunen Hodgson en hebben hem gevraagd te blijven. Dat is mijn mening, maar ook die van alle anderen bij de FA."

The Three Lions verloren in Brazilië van Italië (1-2) en Uruguay (1-2) en kunnen door de verrassende zege van Costa Rica op de Italianen alweer naar huis. Nooit eerder werd Engeland uitgeschakeld in de groepsfase. "Iedereen vond ons goed spelen in de eerste wedstrijd en we gingen slechts nipt onderuit. Tegen Uruguay kon het twee kanten op. We zijn zeker niet vernederd, het waren kleine nederlagen", stelt Dyke.

Volgens Dyke is het aan Hodgson en zijn staf om vast te stellen waarom er niet gewonnen werd. "We kennen natuurlijk het probleem. Er spelen niet zo veel Engelse spelers in de Premier League als voorheen. We zien er geen voordelen van in om Hodgson te vervangen. Hij levert goed werk. Hopelijk gaat het beter op het EK."

Hodgson, die nog een contract heeft tot en met het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk, ontvangt van de Engelse kranten beduidend minder steun. "Groep D is de dood geworden van het Engelse team, acht dagen nadat het WK begon. Hoe kan de FA zeggen dat de baan van Hodgson veilig is? Het is een belediging voor elke fan", zo schrijft Daily Mail.