Darter Renyaan verliest, Van Gerwen meldt zich af

Boris (borisz)

Darter Salmon Renyaan heeft zijn debuutpartij op de Europese niet weten te winnen. In de eerste ronde van de Austrian Darts Masters verloor hij met 6-1 van Bernd Roith. 

Michael van Gerwen heeft zich zaterdagmorgen afgemeld voor het toernooi. De wereldkampioen heeft last van jicht en kan daardoor niet meedoen aan het toernooi in Salzburg. Zijn tegenstander Dean Winstanley zit automatisch bij de laatste zestien. 

Vrijdagavond werden er nog zeven andere partijen gespeeld. Ronnie Baxter won met 6-4 van Mark Webster. Stephen Buntin versloeg Arron Monk met 6-1 en Michael Smith gunde David Pallett geen leg. Het werd 6-0. Smith noteerde een gemiddelde van 114.15. 

Zaterdag wordt de tweede ronde gespeeld. Vincent Van der Voort speelt vanmiddag tegen Justin Pipe. Kim Huybrechts en Benito van de Pas treffen elkaar in een duel der lage landen. Zij komen in de laatste partij van de middagsessie in actie. Verder treft Mervyn King drievoudig wereldkampioen John Part. Ook Dave Chisnall en Stephen Bunting spelen tegen elkaar. 

Uitslagen eerste ronde Austrian Darts Open

Darter Darter Uitslag
Jamie Lewis Alex Roy 3-6
Bernd Roith Salmon Renyaan 6-1
John Henderson Michael Rasztovits 6-4
Michael Smith David Pallett 6-0
Mark Webster Ronnie Baxter 4-6
Arron Monk Stephen Bunting 1-6
Terry Jenkins Max Hopp 6-2
Dean Winstanley Uwe Bacher 6-1