Atari Lynx II omgebouwd in GameCube

De tweaker I_am_akira heeft twee jaar lang gewerkt aan een draagbare GameCube. Hij gebruikte hiervoor een Atari Lynx II en bouwde die om in een GameCube. Het weegt 700 gram, speelt GameCube-games probleemloos af en geeft zo'n drie uur lang gameplezier totdat de batterijen op zijn.

De GC-Lynx, zoals I_am_akira het heeft genoemd, heeft de retrokleuren van de GameCube. Daarnaast beschikt het over het moederbord en de videokaart van de Nintendo-console en 128MB geheugen. Vijf LED-lampjes geven de resterende batterijduur aan van de 6400mAh-batterijen. Voor het beeld heeft hij een 4,3"-vga-scherm van Dalian Good Display gebruikt. Het geluid komt uit twee iPhone 4-speakers.

Even geen zin in GameCube-games? Daar heeft de maker ook een oplossing voor. Hij heeft een SD Gecko-adapter toegevoegd zodat je homebrew- en emulatorgames kunt spelen.

In totaal heeft hij twee GameCubes, twee GameCube-controllers en een Atari Lynx II gebruikt voor de hardware en knopjes. Bekijk hieronder het filmpje om de GC-Lynx in actie te zien.

GC-Lynx