[Groep E] Uitslag Honduras - Ecuador

Mexicanobakker

Ecuador heeft het WK-duel in Groep E tegen Honduras gewonnen met 1-2. Ecuador staat hierdoor op een gedeelde 2e plaats met Zwitserland, met nog een wedstrijd tegen Frankrijk voor de boeg. Honduras blijft puntloos onderaan.

Honduras begon sterk aan de wedstrijd en drong iets meer aan dan Ecuador in een open duel. Ecuador kreeg echter de eerste grote kans: Enner Valencia kwam alleen voor de keeper terecht maar schoot de bal over de kruising. Uit een corner kreeg de vrijgelaten Victor Bernadez een grote kopkans, maar de bal ging naast. Na dertig minuten belandde een lange bal bij de spits Varlo Costly en door slecht verdedigend werk kon hij vanaf 16 meter vrij de bal binnen schieten. Maar even later werd het alweer 1-1. Een half schot van Paredes werd van richting veranderd en daardoor konden de verdedigers er niet meer bij, maar Enner Valencia wel en zo ging de bal er van dichtbij in. Honduras kwam nog dichtbij via een vrije trap, en liet het net nogmaals bollen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens hands. Ruststand: 1-1

In de tweede helft zette Honduras meteen de toon met een schot van net buiten het strafschopgebied. Ecuador werd in het begin van de tweede helft een penalty onthouden na en overtreding van verdediger Figueroa. Even later werd weer een goal van Honduras afgekeurd wegens buitenspel van Costly. Ecuador was uiteindelijk het land dat de voorsprong pakte door een goal die bijna identiek was aan de goal van Ecuador tegen Zwitserland. Een vrije trap vanaf links door Ayovi werd ingekopt door Enner Valencia, die zijn derde goal van het toernooi scoorde. Daarna leek Honduras recht op een penalty te hebben nadat spits Costly werd vastgehouden. Honduras probeerde hierna nog wel, maar kwam eigenlijk nooit meer tot goede mogelijkheden, en zo eindigde de wedstrijd in 1-2.

Honduras

1 - 2

Ecuador

 31' Costly    34' E. Valencia 
 65' E. Valencia 
 
 Gele kaart: Bernandez, Bengtson, (Honduras) A. Valencia, E. Valencia, Montero (Ecuador)
 
Stadion: Curtiba, Estádio Joaquim Américo Guimarães
Toeschouwers: 39.224
Arbiter: Williams (AUS)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valladares
Figueroa
Bernardez
Izaguirre (46' J. Garcia)
Bengtson
Costly
O. Garcia (83' Chávez)
Espinoza
Garrido (71' Martínez)
Claros
Beckeles
  Dominguez
Guagua
Erazo
Paredes
Noboa
Montero (90' Achilier)
Ayovi
Caicedo (82' Mendez)
E. Valencia
Minda (83' Gruezo)
A. Valencia