Gasquet door, Kvitova geeft op in Eastbourne

Redactie

Richard Gasquet heeft bij het grastoernooi van Eastbourne de halve finale bereikt. De als eerste geplaatste Fransman won met 6-3 en 6-4 van de Slowaak Martin Klizan. In het vrouwentoernooi kwam voormalig Wimbledon-winnares Petra Kvitova niet in actie. De Tsjechische (2) trok zich vanwege een hamstringblessure terug voor het duel tegen Heather Watson.

Gasquet pakte de titel in 2005 en 2006 toen het toernooi nog in Nottingham werd gespeeld. Voor de Fransman is het zijn derde halve finale van het jaar, terwijl hij ook drie maanden aan de kant stond met een rugblessure. Voor een plaats in de finale neemt Gasquet het op tegen Denis Istomin, die Edouard Roger-Vasselin versloeg met 7-6 (5) en 6-2.

Sam Querrey slaagde er ondanks de regen ook in zijn partij af te maken. De Amerikaan klopte Julien Benneteau uit Frankrijk met 7-6 (5) en 6-4. Querrey neemt het vrijdag op tegen de winnaar van het duel tussen Jérémy Chardy en titelverdediger Feliciano Lopez. Zij nemen het vrijdagochtend tegen elkaar op.

Bij de vrouwen drongen naast Watson ook Angelique Kerber, Caroline Wozniacki en Madison Keys door tot de halve finale. De Amerikaanse Keys was duidelijk een maatje te groot voor haar landgenote Lauren Davis: 6-2 en 6-1.

Wozniacki, winnares in Eastbourne in 2009, had het zwaar tegen Camila Giorgi, maar zegevierde met 6-7 (7), 6-4 en 6-2. De Italiaanse was eerder deze week nog te sterk voor voormalig nummer een van de wereld Victoria Azarenka. In de halve finale neemt de Deense het op tegen Kerber die met 6-2 en 6-1 te sterk was voor oud-winnares Jekaterina Makarova.