Song: "Heb mijn land teleurgesteld"

Boris (borisz)

Alex Song heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rode kaart in het duel met Kroatië (0-4 verlies). De Kameroener deelde Mario Mandzukic een elleboogstoot uit. Kameroen is na de tweede nederlaag in twee groepswedstrijden uitgeschakeld op het WK.

De Ontembare Leeuwen gingen vorige week vrijdag onderuit tegen Mexico (1-0) en Kroatië bleek woensdag in Manaus veel te sterk. Song (26) haalde het einde van de wedstrijd niet.

De middenvelder van FC Barcelona kon zijn emoties niet onder controle houden en gaf Mandzukic tijdens een sprintduel een elleboogstoot tegen de rug. Song moest met rood van het veld en vergrootte daarmee de ellende voor Kameroen, dat een dramatisch WK beleeft.

Ik ben heel verdrietig, omdat ik weet dat ik mijn land en mezelf heb teleurgesteld", zegt Song in een officieel statement van de voetbalbond van Kameroen. "Het was ontzettend dom van mij en ik wil mijn excuses aanbieden. Ik had de tijd graag terug willen draaien."

"Ik hoop dat men het mij kan vergeven", aldus de 45-voudig international. De actie van Song werd nog gevolgd door een ruzie op het veld tussen teamgenoten Benoit Assou-Ekotto en Benjamin Moukandjo. Assou-Ekotto duwde zijn hoofd tegen die van Moukandjo. Kameroen speelt op 23 juni nog tegen Brazilië.