FIFA bijzonder mild voor Pepe en Pereira

Frank (franklop)

Het WK van Pepe is nog niet voorbij. De tot Portugees genaturaliseerde verdediger mag niet klagen met de straf die de FIFA hem oplegde voor zijn rode kaart tegen Duitsland. Pepe kon zijn emoties tijdens de wedstrijd tegen de Duitsers niet in bedwang houden, en ging over de schreef tijdens een opstootje met Thomas Müller.

Laatstgenoemde kreeg in de 37ste minuut een kopstoot te verwerken. Het lag in de lijn der verwachting dat Pepe voor twee of drie wedstrijden uitgesloten zou worden van deelname aan het WK, maar naar nu blijkt is de straf veel lager uitgevallen. Pepe hoeft slechts één duel toe te kijken.

Omdat Portugal met 4-0 onderuit ging tegen Duitsland, moet de ploeg nog flink aan de bak om de volgende ronde te bereiken. Zondag wachten de Verenigde Staten en vier dagen later staat een ontmoeting met Ghana op het programma.

Ook Maxi Pereira kan nog in actie komen tijdens het mondiale eindtoernooi. De verdediger van Uruguay vergreep zich in de slotfase van de wedstrijd tegen Costa Rica (3-1 nederlaag) aan Joel Campbell, en moest die roekeloze actie bekopen met een rode prent.

Net als Pepe ontsnapt ook Pereira aan een langdurige schorsing en daarmee een mogelijk vroegtijdig einde van het WK. De FIFA legt ook Pereira de bijzonder milde straf van één wedstrijd schorsing op. Donderdag komt Uruguay in actie tegen Engeland.