Bondscoach Australië trots op ploeg

Boris (borisz)

Australië maakte ook tegen het Nederlands elftal een positieve indruk. Toch staat de ploeg van bondscoach Ange Postecoglou opnieuw met lege handen. De trainer vindt dat Australië trots kan zijn op het nationale team.

"Maar het is wel heel teleurstellend, vooral voor de spelers. Ze waren vandaag geweldig. Het is jammer dat we er niet meer uit hebben gehaald", reageerde Postecoglou na afloop. "Mensen denken nog steeds dat ze kunnen voorspellen hoe wij gaan spelen, maar wij kunnen dat zo weer veranderen. We wilden ons eigen spel spelen en de tegenstander afstraffen als ze ons onderschatten."

Na drie kwartier stonden Oranje en Australië in evenwicht door goals van Arjen Robben en Tim Cahill. "Onze eerste helft was uitstekend. Ze kregen maar één goede kans. Robben is een speler van wereldklasse. De goals na de pauze hadden we wel kunnen voorkomen."

Desondanks neemt Postecoglou zijn spelers niets kwalijk. "Ik wil dat we leuk voetbal spelen en uiteindelijk moeten de spelers dat doen. Ze waren vandaag geweldig. We hebben alles gegeven en dat zullen we tegen Spanje ook weer doen."