Scolari: "Beter dan tegen Kroatië"

Frank (franklop)

Brazilië wist ook in het tweede groepsduel van dit WK niet te overtuigen. Bondscoach Luiz Felipe Scolari zag al wel dat het tegen Mexico beter liep dan tegen Kroatië. Brazilië was de betere ploeg tegen Mexico, maar het net werd niet gevonden. Dit was mede te danken aan enkele formidabele reddingen van doelman Ochoa, de absolute uitblinker van de wedstrijd.

Felipe Scolari, keuzeheer van de Brazilianen, was toch redelijk tevreden na de remise. "Het team heeft het beter gedaan dan tegen Kroatië. We waren op zijn minst tien procent beter dan in het eerste duel. We hebben nog steeds goede kans op de volgende ronde, dus ik ben wel tevreden. Ik heb goede dingen gezien."

"In Brazilië hebben we moeite om de tegenstander een compliment te geven, maar ik moet zeggen dat Mexico vandaag uitstekend was", vervolgt Scolari zijn verhaal.

De bondscoach wilde daarnaast wat druk van de schouders van aanvaller Neymar halen. De sterspeler van de Brazilianen kon zijn stempel niet drukken. "Neymar wint niet in zijn eentje en hij verliest ook niet in zijn eentje. Hij maakt deel uit van het team. Natuurlijk kan hij in deze selectie soms het verschil maken, maar nog altijd is hij onderdeel van het grote geheel."

Aanvaller Fred kende ook een moeilijke wedstrijd tegen de Mexicanen, al had hij dat wel verwacht. "Zeker, want in de Confederations Cup hadden we het ook al lastig. Het was nu wat meer open en beide teams kregen meer kansen. Maar we moeten die keeper van hun echt niet vergeten. Hun keeper heeft enkele wonderen verricht."