Messi: "Nederlands elftal heeft me verrast"

Maarten (rubbereend)

Lionel Messi wil Argentinië naar de wereldtitel leiden in Brazilië. De Argentijn beseft dat de concurrentie groot is. Messi raakte onder de indruk van Oranje.

De druk op de schouders van Messi (26) is groot deze zomer. Argentinië hoopt dat de grote ster het Zuid-Amerikaanse land de wereldtitel schenkt in buurland Brazilië. De viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar maakte tegen Bosnië-Herzegovina (2-1 zege) het tweede doelpunt voor de Argentijnen.

Met de moeizame overwinning in Macarana zette Argentinië een goede stap naar de achtste finales. De ploeg van bondscoach Alejandro Sabella speelt nog tegen Iran (21 juni) en Nigeria (25 juni). De Albicelestes lieten geen overtuigende indruk achter in Rio de Janeiro, wist ook Messi. De sterspeler vond zijn team zenuwachtig starten.

Messi zag twee andere landen wel overtuigen in de eerste wedstrijden van het WK in Brazilië. "In de eerste wedstrijden van dit toernooi waren Nederland en Duitsland wat mij betreft beste teams", zei de aanvaller tegen NDTV. Messi vindt dat men niet te snel moet oordelen over de vorm van de kanshebbers voor de titel.

"Er zijn nog teams die in de eerste wedstrijd niet hebben kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Bovendien is het lastig om conclusies te trekken na één wedstrijd", besluit Messi. Duitsland won maandag met ruime cijfers van Portugal (4-0) en Oranje wist regerend wereldkampioen Spanje opzij te zetten (1-5).