Sloof niet langer trainer van Kromowidjojo

Boris (borisz)

Christaan Sloof is per direct niet langer de coach van Ranomi Kromowidjojo. De coach ziet zichzelf niet als de trainer die Ranomi naar Olympisch succes in Rio 2016 kan begeleiden. Dit heeft hij besloten na een evaluatie van de afgelopen periode als trainer in Eindhoven.  

"Na de wedstrijden van Sette Colli in Rome heb ik voor mezelf de afgelopen periode geëvalueerd. Ik ben daarbij tot de conclusie gekomen, dat ik niet de coach ben die de Olympische missie van Ranomi moet gaan begeleiden. Ik heb op dit moment nog niet voldoende kennis en ervaring om deze missie tot een goed eind te brengen. Ik wil Ranomi en het team die kans niet ontnemen", aldus Sloof. 

Kromowidjojo vindt het een teleurstelling dat Christiaan ermee stopt. Ze  respecteert zijn beslissing wel. "Ik vind het een moedig besluit. De afgelopen periode heb ik goed met Christiaan gewerkt. Mijn ervaring is dat Christiaan veel potentie heeft als zwemcoach. Wel heb ik gemerkt dat hij nog bepaalde ervaring als coach mist, dat is ook niet vreemd omdat hij pas aan het begin van zijn carrière als coach staat. Graag wil ik hem bedanken voor zijn inspanningen de afgelopen periode. In onderling overleg met de KNZB wordt er gezocht naar een coach die bij mij richting de Olympische Spelen van 2016 het beste naar boven kan halen."

Technisch directeur van de zwembond Joop Alberda heeft begrip voor de beslissing. "Ik heb respect voor de analyse van Christiaan en de moed die hij toont om ruimte te geven aan de groep met Ranomi om verder te gaan op jacht naar zwemsucces. Wij zullen Christiaan steunen bij het vinden van passend werk." Voorlopig zal Patrick Pearson aan de rand van het bad staan om de trainingen waar te nemen.