Neymar: "Tik tegen Modric niet bewust"

Frank (franklop)

Neymar kwam donderdag goed weg toen hij slechts met een gele kaart werd bestraft in de openingswedstrijd van Brazilië tegen Kroatië. De aanvaller van FC Barcelona leek tegenstander Luka Modric een elleboogstoot te geven. Scheidsrechter Yuichi Nishimura trok een gele kaart, terwijl sommige arbiters wellicht rood zouden geven.

Neymar mocht dus blijven staan en hij scoorde vervolgens twee keer, waardoor Brazilië het eerste duel met 3-1 won. Volgens de Braziliaan had hij geen kwade bedoelingen. "Ik had niet de intentie om hem te raken. De scheidsrechter stond er bovenop. Als hij enig kwaad in mijn actie had gezien, had hij wel een zwaardere straf gegeven", sprak Neymar tegen The Times of India.

Bij een volgende gele kaart moet Neymar een wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing. "Daar maak ik me geen zorgen over. Ik blijf mijn normale spel spelen. Tijdens een wedstrijd kan van alles gebeuren en we moeten het maar gewoon op ons af laten komen."

"Mijn hart bonkte even in mijn keel", zegt Neymar over zijn strafschop, die maar net binnen viel. "Ik was wel opgelucht. We moesten een voorsprong nemen en dit was een perfecte kans daarvoor." Na de 2-1 van elf meter zorgde Oscar voor de laatste treffer. Dinsdagavond speelt het gastland tegen Mexico.