Müller over rode kaart Pepe: "Ik wilde niets uitlokken"

Maarten (rubbereend)

Thomas Müller was dé uitblinker maandagavond tijdens de groepswedstrijd van Duitsland tegen Portugal (4-0). De aanvallende middenvelder van Bayern München scoorde drie keer.

Die Mannschaft begon sterk aan het duel met Portugal en kwam al na twaalf minuten op voorsprong. Müller schoot raak vanaf elf meter. Na de 2-0 van Mats Hummels maakte Müller op slag van rust de 3-0. In de 78ste minuut bepaalde de Duitse international de eindstand op 4-0.

"Drie doelpunten in de openingswedstrijd tegen zo'n sterke tegenstander is fantastisch", zei Müller direct na afloop tegenover diverse media. "De ene was nog mooier dan de andere", aldus de speler van Bayern München met een knipoog. "We begonnen de wedstrijd erg sterk. Als je na twaalf minuten al met 1-0 voor staat geeft dat wel een flinke boost. Als je met deze hitte 2-0 voor staat is dat een enorm voordeel."

De internationals van Duitsland hadden moeite met de hitte in Salvador. "Na twintig minuten keek ik al eens omhoog en dacht ik: 'dit gaat een heel lange wedstrijd worden'. Onder de felle zon was het heel zwaar, zeker wanneer we de bal niet hadden. We zakten vervolgens wat meer in en gingen voor de counter. Als we onze kansen beter hadden uitgespeeld had de score nog hoger kunnen uitvallen."

Duitsland zat in de eerste helft al op rozen, maar kreeg het nog makkelijker toen Pepe rood kreeg. De Portugese international van Real Madrid sloeg Müller in een duel in zijn gezicht en gaf hem vervolgens een kopstoot. "Ik zou het graag nog eens terugzien op televisie", zegt Müller daar over. "Volgens mij deed ik daar niet veel verkeerd. Ik voelde dat ik geraakt werd door een vuist en dat gebeurde ook. Wat daarna gebeurde kan ik niet echt navertellen. Ik hoop dat het er niet al te stom uit zag. Ik wilde niets uitlokken."


Het moment tussen Pepe en Müller (PRO SCHOTS/Action Images)
Het moment tussen Pepe en Müller (PRO SHOTS/Action Images)