Red Bull: Vettel moet beter presteren

Peterselieman

Viervoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel heeft van zijn team Red Bull Racing te horen gekregen dat hij beter moet gaan presteren. De Duitser staat dit jaar in de schaduw van zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo die vorige week de Grand Prix van Canada op zijn naam schreef.

Vettel is dit jaar nog niet verder gekomen dan een derde plaats in Maleisië en heeft allerlei problemen met zijn bolide. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft hem gevraagd beter zijn best te doen. "Ik heb hem gezegd: 'Er werken vijftig engineers aan de motor, maar zij krijgen het niet voor elkaar. Jij bent een topcoureur, het is aan jou. Jij moet het doen'. Als je geen oplossing voor de auto kunt vinden, dan is het eenvoudigste de coureur zich aan te laten passen. Hij moet beter zijn best doen."

"Zijn grootste probleem was dat bij het terugschakelen de achterkant van de auto instabiel werd en hij kon niet begrijpen dat wij dat niet op konden lossen. Door alle problemen was hij misschien niet zo toegewijd als anders, maar dat is veranderd. In Spanje zagen wij al een andere benadering van hem. Sebastian was, net als ons, verrast door Ricciardo. Vergeet niet dat we niet getest hebben. We zijn enkele malen naar buiten gegaan, één of twee ronden als het een goede dag was, waardoor niemand zijn potentieel kon zien."