Messi: "Was erg speciaal voor mij"

Redactie

Zonder te imponeren behaalde Argentinie in de nacht van zondag op maandag de eerste overwinning. Lionel Messi is tevreden over het resultaat. De Argentijnse dribbelaar was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van Argentijnse makelij, en maakte daarmee het verschil voor zijn ploeg.

Sead Kolasinac had Messi en consorten al na drie minuten in het zadel geholpen met een eigen doelpunt. In de slotfase was Vedad Ibisevic nog trefzeker, maar de gelijkmaker bleef achterwege: 2-1.  Ofschoon Argentinië nog niet de vorm liet zien waar het ruim veertig miljoen inwoners tellende land op hoopt, maakt Messi zich geen zorgen. "Het is logisch om een beetje onzeker te zijn", opende hij na afloop tegenover de Argentijnse media.

"We waren nerveus en gespannen voor de eerste wedstrijd. Dat krijg je wanneer je de eerste wedstrijd op een WK speelt. Winnen was het belangrijkste en daar zijn we gelukkig in geslaagd", vervolgde La Pulga, die onder de indruk was van zijn tegenstander. "Bosnië heeft een sterk team, maar wij moeten ons nog verbeteren."

Bosnië bleek een stugge tegenstander voor Argentinië. "We gaven ze een kans om te voetballen in de eerste helft", aldus Messi. "We leverden de bal veel te vaak in, en het was moeilijk om hun doel te bereiken, aangezien we daar ver van verwijderd waren. Mijn doelpunt was een grote opluchting voor ons, want de wedstrijd werd op dat moment steeds zwaarder. Het was erg speciaal voor mij, en de uitslag was uiteindelijk zeer goed", zei Messi, die vier jaar geleden niet tot scoren kwam.