Blind: "Sluit me af voor geruchten uit Engeland"

Frank (franklop)

Daley Blind werd na de wedstrijd tegen Spanje nadrukkelijk in verband gebracht met clubs uit Engeland, maar hij sluit zich daar volledig voor af. "Ik ben gefocust op het Nederlands elftal, bezig met een WK." De 24-jarige Blind maakte een uitstekende indruk in de 5-1 zege op Spanje met twee knappe assists op Robin van Persie en Arjen Robben.

De Ajacied snapt wel dat de link met Engeland wordt gelegd. "Van Persie speelt daar, Van Gaal gaat naar Manchester United, dus is het wel logisch." Desondanks blijft Blind met beide benen op de grond staan. "Het is allemaal groots hier, het komt wel binnen. Maar we hebben dit als team gedaan, trots op de prestatie die we hebben neergezet."

Blind trainde zondag niet mee met de selectie vanwege lichte klachten aan zijn knie. "Uit voorzorg heb ik het wat rustiger aan gedaan, maar ik voorzie geen problemen voor de wedstrijd tegen Australië." Blind had de training zaterdag ook al links laten liggen.

Vooruitblikkend op de wedstrijd tegen Australië, zou Blind niet verbaasd zijn als dezelfde elf als tegen Spanje weer starten. "Verander niets aan een winnend team klinkt logisch, maar uiteindelijk bepaalt de bondscoach. Onderling hebben we ook nog niet gesproken over welk systeem we gaan hanteren tegen Australië."