Hitzfeld: "Ongelofelijk dat we nog winnen"

Frank (franklop)

Zwitserland boekte zondagavond in extremis een zege op Ecuador. Bondscoach Ottmar Hitzfeld toonde zich zeer gelukkig met de drie punten. Hitzfeld zag invaller Haris Seferovic in de tweede minuut van de blessuretijd de winnende goal maken voor Zwitserland. De coach had op dat moment niet meer op een zege gerekend.

"Het is ongelofelijk dat we toch nog hebben gewonnen", zei Hitzfeld tegen SID. "Maar het team heeft altijd geloof gehouden in de winst. Op het einde hadden we problemen met de hoogte waarop we speelden, zo'n 1100 boven zeeniveau. Ecuador was qua loopvermogen superieur. Maar ik ben heel blij met de drie punten. Dit is een hele mooie start voor ons."

Admir Mehmedi verving Valentin Stocker na de pauze. De aanvaller scoorde twee minuten na zijn invalbeurt en kon bijna niet geloven dat Zwitserland nog de winst uit het vuur sleepte. "Dit is hele mooie overwinning. We waren goed voorbereid op de wedstrijd tegen Ecuador, maar zij waren fel en knokten voor elke meter", aldus Mehmedi.

"In de eerste helft gebeurde er niet veel voor beide doelen. De bondscoach zei dat ik erin zou komen en dat ik mijn eigen spel moest gaan spelen. Ik was natuurlijk teleurgesteld dat ik niet in de basis begon. Ik was er klaar voor om te spelen", besluit de 23-jarige spits van SC Freiburg. Zwitserland speelt volgende week vrijdag tegen Frankrijk.