Khal wordt Aquaman in nieuwe Superman-film

Robbert Willegers

Werd eerder deze week al een vermoedelijke lijst gelekt met vermoedelijke films van DC Comics voor de komende jaren, inmiddels is er ook een nieuwe naam toegevoegd aan de toch al indrukwekkende cast van Batman V Superman: Dawn of Justice.

Jason Mamoa, die voornamelijk faam verwerfde in de rol van Khal Drogo in Game of Thrones, is namelijk gecast als Aquaman. Dit gerucht deed al een tijdje de ronde, maar is nu dus werkelijkheid geworden. Vermoedelijk is Aquaman nogal boos op Superman, na de gebeurtenissen in Man of Steel. De machine die namelijk aan het eind van de film werd gebruikt om de planeet te 'terraformen' heeft nogal wat gevolgen gehad op het ecosysteem in de oceanen. 

Mamoa als Aquaman

Superman zal het zwaar krijgen, want naast Aquaman krijgt hij het uiteraard ook aan de stok met Batman (Ben Affleck) en Lex Luthor (Jesse Eisenberg). Hiernaast speelt ook Gal Gadot een rol als Wonder Woman, dus bijna de volledige Justice League (de DC-tegenhanger van The Avengers) lijkt in deze film geïntroduceerd te gaan worden. Een film om in de gaten te houden. De film verschijnt in 2016.