Crackdowns vernietigbare omgevingen

Wouter (2dope)

Microsoft heeft tijdens de E3 officieel een nieuw deel in de Crackdown-serie bekendgemaakt. Nu blijkt dat een paar maanden oude build demo van Microsofts Azure Cloud Platform, waarin zeer indrukwekkende beelden van vernietigbare omgevingen worden getoond, afkomstig is uit een vroeg ontwikkelstadium van de nieuwe Crackdown.

Dit werd bevestigd door Phil Spencer, eindbaas van Microsofts Xbox-divisie. De bevestiging kwam naar aanleiding van een vraag van een fan op twitter. In de video, met als beschrijving 'Microsoft Cloud Gaming Prototype', zien we hoe met een rits raketten een gebouw en nog wat andere architectuur aan gruzelementen wordt geschoten.

Het is nog niet gezegd of we dezelfde mate van vernietigbaarheid daadwerkelijk terug gaan zien in de nieuwe Crackdown. Uiteindelijk betreft het vroege prototypebeelden en kan het gezien het vroege ontwikkelstadium van de game best zijn dat er nog grote veranderingen doorgevoerd gaan worden.

Aan de andere kant, de E3-trailer impliceert min of meer dat gebouwen met de grond gelijk maken wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. Bekijk de trailer hieronder.