Balotelli: "Wees bang voor Italië"

Boris (borisz)

Mario Balotelli laat er geen twijfel over bestaan dat Italië een kanshebber is voor de WK-winst. De aanvaller was in de eerste WK-groepswedstrijd tegen Engeland beslissend door de score met een doelpunt op 1-2 te bepalen.

Daarmee zorgde hij voor een prima start van het WK voetbal voor de Italiaanse nationale ploeg. Een Engels doelpunt van Daniel Sturridge was niet genoeg om de Azzurri te verrassen. "Ik heb nog nooit op een wereldkampioenschap gespeeld. Bijzonder dat ik gelijk mag scoren", zegt Balotelli tegen Sky Sport. "Dit doelpunt draag ik op aan mijn toekomstige vrouw, mijn familie die aanwezig was tijdens de wedstrijd en miojn vrienden."

Volgens de 23-jarige spits is de zege op Engeland het begin van iets moois. "We zullen vanaf hier stapje voor stapje beter worden. Het ging goed in onze eerste wedstrijd. Op sommige momenten werd het heet onder onze voeten, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Het is normaal dat ieder land bang is voor Italië, maar nu móet iedereen wel bang zijn."

Claudio Marchisio, die eveneens voor een doelpunt garant stond, benadrukte het belang van een overwinning in de eerste WK-groepswedstrijd. Ongeacht welk land de tegenstander zou zijn. "Het was ook nog eens enorm heet. Het leek soms wel alsof ik hallucineerde."

De middenvelder van Juventus stelt echter dat Italië er nog lang niet is. "Er is nog een lange weg te gaan. We hebben gezien dat op het WK geen enkel land zeker is van plaatsing voor de volgende ronde. De wedstrijd tussen Uruguay en Costa Rica heeft ons met de neus op de feiten gedrukt."