[Groep C] Uitslag Ivoorkust - Japan

Mexicanobakker

Ivoorkust heeft voor het eerst in de geschiedenis haar eerste wedstrijd op een WK gewonnen, en zo een goede stap gezet naar overleving in de groepsfase. De Ivorianen wonnen met 2-1 van Japan. Colombia blijft op doelsaldo eerste in groep C

Ivoorkust opende dreigender, maar Japan nam snel het initiatief over. De eerste serieuze kans voor de Japanners was meteen raak. Keisuke Honda kon vrij in het strafschopgebied worden aangespeeld, en zo kon de Japanner verwoestend uithalen en de 1-0 binnen schieten. Japan ging door, en rechtsback Ushida kreeg een open schietkans, en ook Honda probeerde het vanaf de zijkant. Daarna kwam Ivoorkust iets beter in het spel, hoewel het eerste serieuze gevaar uit een vrije trap vanaf 20 meter kwam, en Ivoorkust daarna behoudens afstandsschoten niet echt meer gevaarlijk werd in de eerste helft.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor Ivoorkust, maar ze faalden in de afwerking, tot in de 65e minuut. Wilfried Bony kopte een voorzet knap raak. Twee minuten later kwam er opnieuw een voorzet van de rechterkant en Gervinho kopte de 2-1 binnen, waarbij de keeper van Japan er niet helemaal goed uit zag. Japan kwam daarna eigenlijk nooit meer tot mogelijkheden op de 2-2, al probeerden ze in de laaste paar minuten nog druk te zetten. Zo won Ivoorkust de wedstrijd met 2-1.

Ivoorkust

2 - 1

Japan

 64' Bony
 66' Gervinho
   16' Honda 
 
 Gele kaart: Bamba, Zokora, (Ivoorkust), Yoshida, Morishige, (Japan)
 
Arbiter: Osses (CHL)
 
Opstelling:   Opstelling:
Barry
Boka (75' Djakpa)
Zokora
Kalou
Tiote
Gervinho
Bony (78' Konan)
Aurier
Y Toure
Serey (62' Drogba)
Bamba
  Kawashima
Uchida
Honda
Nagatomo
Morishige
Okazaki
Kagawa (86' Kakitani)
Yamaguchi
Hasebe (53' Endo)
Osako (68' Okubo)
Yoshida