[Groep D] Uitslag Uruguay - Costa Rica

Boris (borisz)

Costa Rica heeft voor een sensatie gezorgd. De laagvlieger pakte met opportunistisch voetbal drie punten tegen Uruguay, dat het voetbal bijna leek te zijn verleerd: 1-3

Zonder Luis Suárez begon Uruguay allesbehalve overtuigend aan het duel met Costa Rica. De favoriet werd zelfs brutaal onder druk gezet door de, op voorhand gezien, zwakste schakel van groep D. Na een kwartier werd Uruguay, dat niet goed speelde, tweemaal gevaarlijk uit standaard situaties. De eerste vrije trap werd raakgekopt door Godín, maar die stond buitenspel. Een minuut later werd een voorzet slecht weggewerkt door de verdediging van Costa Rica en viel de bal voor de voeten van Cavani. De spits haalde hard uit, maar zag zijn inzet over de deklat vliegen.

Na 23 minuten kreeg het niet overtuigende Uruguay een cadeautje. Lugano was naar voren gekomen bij een vrije trap en werd onreglementair onderuit getrokken door een Costa Ricaan. Penalty voor Uruguay. Niet Forlan, maar Cavani ging achter de bal staan. De spits bleef heel rustig en schoot de bal beheerst in de rechteronderhoek: 1-0.

Meteen na het doelpunt werd Campbell heel bedrijvig. De Costa Ricaanse sterspeler zorgde met zijn dribbels voor gevaar. Een schot van hem vanaf circa 25 meter vloog een kleine meter langs de rechterkruising. Het was een voorbode voor meer. Na rust kwam Costa Rica namelijk terug. Uruguay bleef matig spelen en Costa Rica bleef opportunistisch voetballen, en met succes.

In de 54ste minuut konden de duizend meegereisde Costaricanen juichen, Een geweldige aanval over de rechterkant eindigde met een voorzet. De bal kwam terecht bij Campbell, die stond opgesteld bij de penaltystip. De ster van Costa Rica bleef rustig en schoot de bal diagonaal binnen: 1-1. Dit had niemand vooraf gedacht. Maar het werd nog absurder.

Drie minuten na de gelijkmaker was het weer raak voor Costa Rica. Een vrije trap op circa 25 meter van het doel belandde bij de tweede paal, waar de ingelopen Duarte zich ontdeed van Stuani en al vallend de bal achter doelman Muslera kopte: 1-2. Ondanks vele wissels kwam een offensief van Uruguay niet uit de verf. Vijf minuten voor tijd werd het nog erger voor Uruguay. Invaller Urena werd met een mooie pass van uitblinker Campbell weggestuurd en schoof de bal slim langs de uitkomende Muslera: 1-3. Maxi Pereira deelde nog een schop uit aan Campbell en kreeg rood.

Oscar Duarte met de 1-2. (Pro Shots/Action Images)

Uruguay

1 - 3

Costa Rica

 24' Cavani(pen)    54' Campbell 
 57' Duarte 
 84' Urena 
 
 Gele kaart: Lugano, Gargano, Cáceres (Uruguay)
 Rode kaart: M.Pereira (90+4) (Uruguay)
 
Stadion: Estádio Castelão, Fortaleza
Toeschouwers: 58679
Arbiter: Brych (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Muslera
M.Pereira
Lugano
Godín
Cáceres
Stuani
Gargano (González/ 60)
Arévalo
C.Rodríguez (Hernández/76)
Cavani
Forlán (Lodeiro/60)
  Navas
Gamboa
Duarte
G.Gonzalez
Umana
Díaz
Ruiz (Urena/83)
Borges
Tejeda (Cubero/75)
Bolanos (Barrantes/89)
Campbell

Maxi Pereira kan vertrekken na deze actie tegen Joel Campbell. (Bron: Vine)