[Groep C] Uitslag Colombia - Griekenland

Boris (borisz)

Colombia had weinig moeite om de eerste drie punten van het WK binnen te slepen. Tegen een zwak Griekenland werd het in Belo Horizonte 3-0 voor de Colombianen.

Al na zes minuten kon Colombia de talrijke fans in het stadion Mineirao in Belo Horizonte laten juichen. Na een geweldige pass van Rodríguez kwam de bal uiteindelijk bij Armero terecht. Die schoot niet al te hard op doel, maar via een Grieks been rolde de bal er toch in voor de 1-0.

In het vervolg van de tweede helft zakte Colombia af en toe ver terug op eigen helft en lieten zodoende de Grieken het spel maken. Dat lukte de ploeg van Fernando Santos nauwelijks. Het tempo lag enorm laag en de Colombiaanse verdediging oogde solide, terwijl de counters van de Colombianen levensgevaarlijk waren.

De grootste kans voor de Grieken kwam op slag van rust, toen Samaras de bal goed vrijmaakte voor Kone, die met een mooi schot vanaf een meter of twintig de Colombiaanse doelman Ospina aan het werk zette. Na een uur spelen werd de wedstrijd vroegtijdig beslist. Gutiérrez tikte van dichtbij een corner binnen en verdubbelde daarmee de voorsprong voor Colombia.

De Grieken kregen direct de kans om terug in de wedstrijd te komen, maar een kopbal van Gekas belandde op de lat. De spits kon meteen daarop naar de kant. Zijn vervanger was Mitroglou, die niet fit genoeg was om te beginnen.

Colombia kon daarna naar hartenlust wisselen. Zo kwamen Jackson Martínez van FC Porto en PSV'er Santiago Arias in het veld. De geelhemden speelden de wedstrijd vervolgens eenvoudig uit en maakten in blessuretijd via uitblinker Rodríguez de 3-0. Zo heeft de concurrentie kunnen zien dat de ploeg van José Pekerman een sterke indruk maakt.

Colombia

3 - 0

Griekenland

 5' Armero
 58' Gutiérrez
 90+3' Rodríguez
   
 
 Gele kaart: Sánchez (Colombia), Papastathopoulos, Salpingidis (Griekenland)
 
Stadion: Estádio Mineirão, Belo Horizonte
Toeschouwers: 57174
Arbiter: Geiger (VS)
 
Opstelling:   Opstelling:
Ospina
Zúniga
Zapata
Yepes
Armero (Arias/74)
Cuadrado
Sánchez
Rodríguez
Aguilar (Mejía/68)
Ibarbo
Gutiérrez (Martínez/76)
  Karnezis
Torosidis
Manolas
Papastathopoulos
Holebas
Salpingidis (Fetfatzidis/57)
Maniatis
Katsouranis
Kone (Karagounis/78)
Samaras
Gekas (Mitroglou/64)