[WK Hockey] Caldas: "Deze groep is fenomenaal"

heywoodu

Max Caldas kwam na het veroveren van de wereldtitel met Oranje superlatieven tekort om zijn speelsters te prijzen. "Deze groep is fenomenaal", vertelde hij na de 2-0 zege op Australië. "We zitten op een ongelooflijk hoog niveau. Mijn rol daarin is achter de schermen en heel minimaal. Deze groep heeft het gedaan."

Caldas stond ook nog even stil bij de minder leuke kanten van zijn vak. "Ik denk nu ook aan de afvallers en aan de gesprekken die ik met hen heb gevoerd", vertelde hij alvorens de namen op te sommen. "Dat hoort er ook bij"

Als regerend olympisch- en wereldkampioen wordt het steeds lastiger voor Nederland om nog progressie te boeken, beseft Caldas. "De stappen die je nu nog kan maken zijn zo klein dat ze soms zelfs onzichtbaar zijn. En we moeten opletten voor de landen die komen opzetten, zoals Australië en de Verenigde Staten."

Ook op weg naar het volgende grote doel zal Caldas niet schromen om door te selecteren in zijn groep. "Ik ben altijd op zoek naar de beste speelsters en vooral naar het beste team. Voor mij is de weg naar de Olympische Spelen in Rio nu al begonnen."