[WK Hockey] Lammers blij met 'droomafscheid' bij Oranje

heywoodu

Kim Lammers nam zaterdag op een onvergetelijke manier afscheid als international van het Nederlandse hockeyteam. De aanvalster maakte in de WK-finale tegen Australië, wat haar tweehonderdste interland was, de bevrijdende 2-0. "Het is geweldig om op deze manier afscheid te kunnen nemen als tophockeyster. Hier had ik alleen maar van kunnen dromen."

De 33-jarige Lammers weet zeker dat ze het leven als topsportster gaat missen. "Het is zo mooi om met een groep toe te werken naar grote successen", zei ze met betraande ogen op de persconferentie. "Dat maak je alleen maar mee in de sport." Lammers begint nu aan een nieuwe carrière. Ze gaat een leidinggevende functie bekleden bij het Ronald McDonald Kinderfonds in Amsterdam.

Een groot deel van het succes van Oranje is volgens Lammers te danken aan het werk van Max Caldas. "Hij is een koning in het smeden van een team", prees ze de bondscoach. "Vorig jaar hebben we op het mislukte EK een goede les geleerd. Vooral dankzij Max hebben we het daarna goed opgepakt."