Rugzak vermiste vrouwen Panama gevonden

Redactie

Hulpdiensten hebben vrijdag in Panama een rugzak gevonden met bezittingen van de vermiste Nederlandse vrouwen. Dat heeft Betzaida Pittí, die namens het Panamese openbaar ministerie het onderzoek naar de verdwijning aanvoert, zaterdag op een persconferentie gezegd.

In de rugzak, die in een rivier werd aangetroffen, zat onder meer een identiteitsbewijs van Lisanne Froon, een camera, twee mobiele telefoons, twee brillen en 83 dollar. Van de Nederlanders ontbreekt verder elk spoor. Het OM stelt nu zo snel mogelijk een team samen met specialisten die terugkeren naar het moeilijk begaanbare gebied voor verder onderzoek.

De rugzak is gevonden in de gemeenschap Alto Romero in de regio Culebra, waar het Pianista Trail op uitkomt. Op deze route wilden Kris Kremers en Lisanne Froon vermoedelijk op 1 april gaan wandelen. Sindsdien zijn zij spoorloos. De rugzak werd aanvankelijk gesignaleerd door een indiaan die in de rivier aan het baden was. Hij alarmeerde de autoriteiten.

Zaterdag keerden de hulpdiensten die de rugzak vonden terug. Het is nog onduidelijk wanneer een nieuw team naar de vindplaats vertrekt.

De families spreken in een reactie van een doorbraak. Ze laten via een woordvoerder weten dat de spanning door de vondst groot is, 'aangezien dit het eerste aanknopingspunt is sinds de mysterieuze verdwijning'. "Vanuit hier kan het onderzoek verder", staat in een verklaring op de website van de stichting Vind Kris en Lisanne.