[upd] Dragon Age: Inquisition-demo en interview

PoeHao

Er is een demo getoond van de alpha-versie van Dragon Age: Inquisition. Creative director Michael Laidlaw heeft daarnaast meer informatie over de gameplay vrijgegeven tijdens een interview.

In het interview zegt Laidlaw dat ze goed hebben gekeken naar Skyrim en wat het spel zo aantrekkelijk maakt voor gamers. Bioware denkt dat het in de keuzevrijheid zit en gooit het bewust over een andere boeg. Waar Skyrim je de keuze geeft tussen klassen als mage, warrior et cetera, wil Dragon Age de speler meer keuzevrijheid geven in speelstijl: tactisch of juist meer actie, wie je meeneemt in je groep enzovoorts. In Dragon Age: Inquisition heb je de keuze uit negen personages, waar je er drie van kan meenemen.

Inquisition draait op de Frostbite-engine, die Bioware tot het uiterste wil laten gaan. Het wordt een next gen-ervaring, waar de pc profijt van zal hebben. Laidlaw zegt over de pc-ervaring (7:01), “Let’s make that thing strain!” Het spel kan op de pc met toetsenbord + muis of een controller worden gespeeld.

Dragon Age: Inquisition komt op 7 oktober uit op PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 en Windows.

Update: 16:47
Producer Cameron Lee belooft ons 40 verschillende eindes van het spel.

Update: 17:13
De getoonde beelden waren helaas niet van Dragon Age: Inquisition. Onze excuses. Hierbij het juiste filmpje.