[WK Hockey] India overtuigend naar de negende plek, Zuid-Korea tiende

heywoodu

De mannen van India en Zuid-Korea traden zaterdagochtend aan om de negende en tiende plek op dit WK te verdelen. Het team van bondscoach Terry Walsh domineerden de wedstrijd.  Voor het eerst in twintig jaar won India van Zuid-Korea op een wereldkampioenschap: 3-0.

De mannen van India en Zuid-Korea speelden hun duel in een nagenoeg leeg Kyocera Stadion. Zaterdagochtend 8.00 uur bleek de hockeyfan toch wat te vroeg. Reeds na zes minuten was het raak, toen Sunil Sowmarpet Vitalacharya na een lange rush langs de rechterzijlijn een perfecte voorzet afleverde en Akashdeep Singh de bal kon binnen lopen. Zijn vierde velddoelpunt van dit toernooi.

Later werd Akashdeep nog een keer gevaarlijk, toen zijn voorzet, onbedoeld, op de paal belandde. Keeper Myungho Lee kwam met de schrik vrij.

Via een strafbal werd de voorsprong na rust verdubbeld. Een strafcornerinzet werd op de lijn gestopt door een Koreaans lichaam. Rupinder Singh schoot onberispelijk binnen. Akashdeep maakte daarna zijn vijfde van het toernooi, hij verschalkte de Koreaanse verdediging met zijn backhand.

Hierbij bleef het. De Indiërs winnen zeer overtuigend van Zuid-Korea, dat dit toernooi slechts drie goals maakte, en leggen beslag op de negende plaats van dit wereldkampioenschap.