[Groep B] Uitslag Chili - Australië

Mexicanobakker

Chili heeft met enige moeite Australië weten te verslaan in de tweede wedstrijd in Groep B. Nederland blijft aan de leiding in de groep door het betere doelsaldo.

Al vroeg in de wedstrijd liet Chili zien waar het voor gekomen was en via Alexis Sanchez en Valdivia kwam de ploeg binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. Daarna kwam Australië wat beter in de wedstrijd omdat Chili teruguit ging voetballen, maar in het spel van de Socceroos zaten nog veel slordigheden. Het duurde nog tot het eind van de eerste helft voordat Australië de eerste kans kreeg die voor de 2-1 zorgde van Tim Cahill. Chili kon wel met een voorsprong terug de kleedkamer in.

In de tweede helft ging Australië verder op zoek naar de gelijkmaker. Cahill werd onderuit getrokken in het strafschopgebied, maar kreeg geen penalty. Even later werd een goal van Cahill terecht geannuleerd vanwege buitenspel. Mark Bresciano schoot ook knap op goal, maar doelman Claudio Bravo redde de Chilenen.

Even later was het Chili dat dicht bij een derde goal was. Eduardo Vargas had de bal al achter de doelman van Australië geschoten, maar Alex Wilkinson redde op de lijn. Daarna ging het niveau van de wedstrijd achteruit. De Australiërs werden zelden gevaarlijk en in de blessuretijd besloot Jean Beausejour een rebound binnen te schieten en zo de wedstrijd in het slot te gooien.

Chili

3 - 1

Australië

 12' Sanchez
 14' Valdivia
 90' Beausejour

   37' Cahill 
 
 Gele kaart: Aranguiz, (Chili), Cahill, Milligan, Jedinak, (Australië)
 

Arbiter: Doue (Ivoorkust)
 
Opstelling:   Opstelling:
Bravo
Isla
Medel
Jara
Mena
Diaz
Aranguiz
Vidal
Valdivia (68 Beausejour)
Sanchez
Vargas
  Ryan
Franjic (48 McGowan)
Wilkinson
Spiranovic
Davidson
Jedinak
Bresciano (78 Troisi)
Milligan
Leckie
Cahill
Oar (68 Halloran)