Robben: "Hier krijg ik kippenvel van"

heywoodu

Nederland leidde Spanje vrijdagavond met 5-1 naar de slachtbank. Arjen Robben kon zijn geluk na afloop niet op. "Hier krijg ik kippenvel van." Nederland kwam na een klein halfuur spelen op achterstand nadat Xabi Alonso vanaf elf meter raak schoot. Op slag van rust was het Robin van Persie die met een fantastische goal de 1-1 scoorde. In de tweede helft liep Oranje uit naar een monsterzege, mede door twee doelpunten van Robben.

"Ik ben zo trots op deze jongens", zei Robben na afloop in gesprek met de NOS, doelend op de jonge garde. "Je moet het maar doen op je eerste toernooi. De verdediging, waar we met zijn allen zo kritisch op zijn, heeft het fantastisch gedaan. We hebben bijna niks weggegeven en voorin hebben we de kwaliteit om een goal te maken. Van die doelpunten kan ik echt kippenvel krijgen."

Bij de 1-0 van Spanje raakte Robben niet in paniek. "Een 1-0 achterstand tegen Spanje heb je liever niet. Tot dan toe zaten we wel gewoon goed in de wedstrijd. Zij hadden wl meer balbezit, maar dat is hun spel. We moesten gewoon rustig blijven en dat hebben we gedaan. De 1-1 viel op een fantastische manier en dan ga je lekker de rust in."

Na rust was Oranje een maatje te groot voor La Roja. "Het viel me in de tweede helft op dat we gewoon veel fitter waren. Wij waren veel fitter dan Spanje. Ongelofelijk, dit is echt genieten", aldus Robben.

"Je merkte gelatenheid bij Spanje. Zij kwamen met 1-0 voor en als je dan met 5-1 op je donder krijgt, dat komt wel aan. Na afloop was er wel heel veel respect. Vandaag was het onze dag", besluit Robben.