[WK Hockey] Van der Weerden: "Frustrerend als ik net die stick raak"

heywoodu

"Een zwaar potje", zo kwalificeerde matchwinner Mink van der Weerden de nipte overwinning van het Nederlands elftal op Engeland in de halve finale van het WK. "We hebben goed gevochten en hier en daar goed gehockeyd."

De verdediger toonde voor de tweede keer dit toernooi zijn specialiteit, door een strafcorner ziedend hard in de touwen te slingeren. In de openingswedstrijd tegen Argentinië was hij ook trefzeker. Daarna viel het kanon uit Someren even stil, om vandaag weer als vanouds toe te slaan. "Dat is fijn", vond ook Van der Weerden. "Ik heb me niet echt zorgen gemaakt over mijn corner."

"Het veld is lekker, het aangeven is goed en het stoppen ook. En je weet dat er een paar keer een bal wordt uitgelopen. Een kwestie van drie centimeter meer naar links of rechts en ze gaan er wel langs."

Van der Weerden hield vertrouwen. Dat is bij het sleepwonder niet per se afhankelijk van doelpunten. "Meer met hoe ik me voel, de scherpte, richting en power die ik kan geven. Het is vooral frustrerend als ik net die stick van de tegenstander raak. Maar ik vreet mezelf op als ik niet de kwaliteit kan leveren die ik wil, zoals tegen Zuid-Afrika. Dat waren geen topballen."

En vertrouwen was er ook bij zijn medespelers. Zo voorspelde Robert van der Horst een dag eerder al dat Van der Weerden tegen Engeland zou scoren uit een corner. "Daar moet-ie iets mee gaan doen", lachte de doelpuntenmaker. "Octopus Robert ofzo."