[WK Hockey] Bakker: "Het begint met verdedigen"

Frank (franklop)

De Nederlandse hockeyploeg won vrijdag de halve finale met 1-0 van Engeland. Na de poulewedstrijd tegen Duitsland was het de tweede keer dat Oranje met die score won. "De verdediging staat enorm goed", besefte spits Billy Bakker na afloop. "Daar begint het mee."

Dat Nederland zo goed verdedigt is iets van de laatste maanden, weet Bakker. "We hebben stappen gemaakt sinds India", verwijst hij naar de Hockey World League. "Het begint bij de spitsen. Als wij ze laten opbouwen zijn ze al een stapje verder."

Tegen Engeland liep de verdediging dus goed, maar aanvallend liet Nederland kansen op een ruimere voorsprong liggen. "We hadden het eerder af kunnen maken, ja. We hebben drie, vier goede kansen gehad en hebben de lat en de paal geraakt."

In de tweede helft drong Engeland meer aan. Bakker dacht zelfs dat ze gescoord hadden. "Na de zoemer zag ik mensen handjes schudden en dat was raar, want ik dacht dat we shoot-outs moesten spelen."

Hoewel Bakker liever een hoofdrol speelt en een paar keer scoort, is een 1-0 in de finale voor hem geen punt. "Als we op deze manier winnen zondag hebben we niets te klagen."