Fernandes ontkent einde van Caterham F1

Peterselieman

Er doken vandaag geruchten dat het over en uit zou zijn voor het Formule 1-team Caterham. De renstal zou al niet meer aan de start gaan verschijnen van de Grand Prix van Oostenrijk, maar eigenaar Tony Fernandes heeft dit via Twitter met klem ontkend.

Het gaat niet goed met Caterham, want zelfs in het vijfde jaar van jaar bestaan bungelt de renstal onderaan in de Formule 1. Het team had verwacht tegen deze tijd achterhoede al wat ontvlucht te zijn en hier en daar punten te kunnen pakken, concurrent Marussia is dat laatste al gelukt. Dat team krijgt op basis van de resultaten geld van het Formula One Management, terwijl Caterham alleen een beperkte vergoeding ontvangt.

Dit gebrek aan middelen heeft Caterham in de problemen gebracht en daarom wordt gezocht naar nieuwe investeerders. Volgens Speed Week zou zelfs het aan Renault verkopen van het deel in het Alpine-project niet voldoende zijn en de stekker uit het team worden getrokken. Ook het Moto2-team AirAsia Caterham zou sneuvelen.

Verder deden in Canada de geruchten de ronde dat Forza Rossa geïnteresseerd zou zijn om Caterham F1 over te nemen. Forza Rossa is een Roemeens project waarbij de leiding van het F1-team in handen is van oud-Force India- en HRT-teambaas Colin Kolles.

Fernandes heeft van Twitter ontkend dat nu de stekker uit Caterham wordt getrokken. Wat zijn plannen voor de toekomst zijn is nog niet bekend.