Scolari: "Had ook zo gereageerd"

Frank (franklop)

Felipe Scolari begrijpt dat de Kroatische bondscoach Niko Kovac kritiek heeft, maar vindt het onterecht. De bondscoach van Brazilië spreekt tegen dat zijn ploeg heeft geprofiteerd van arbitrale dwalingen in de eerste groepswedstrijd op het WK voetbal. De Brazilianen kregen een discutabele strafschop toegewezen, die door Kovac ernstig in twijfel wordt getrokken.

De Selecao stond al na elf minuten op achterstand toen Marcelo de bal in eigen doel werkte. Daarna zorgde Neymar met twee doelpunten, inclusief een merkwaardig versierde penalty, voor de voorsprong. Oscar maakte er in de slotfase van de wedstrijd 3-1 van.

Kovac was het totaal niet eens met de beslissing van scheidsrechter Yuichi Nishimura om een lichte overtreding van Dejan Lovren op Fred te bestraffen met een penalty. De oefenmeester kon geen bijval krijgen van zijn collega Scolari, al snapt die wel waarom men bij Kroatië boos is.

"De scheidsrechter beslist. Hij zag een overtreding, dus floot hij", legt Scolari uit aan pers. "Wij vonden ook dat het een penalty was. Ik ga het niet hebben over de uitspraken van andere coaches die zeggen dat we geluk hebben. Tegen hen zeg ik alleen maar: kijk naar de vijf wereldtitels die wij hebben. Dus die hebben we allemaal met geluk binnengesleept?"

"Ik snap waar mijn collega het over heeft. Ik respecteer het, want ik denk dat het te maken heeft met het verloop van de wedstrijd. Als wij hadden verloren, had ik waarschijnlijk ook zo gereageerd. Maar ik zie niet in waarom wij door de scheidsrechter zouden zijn voorgetrrokken. Dat beeld is nu wel ontstaan en zal het hele toernooi waarschijnlijk niet weg gaan."