[WK Hockey] Flanagan trots op keepster na bereiken finale

heywoodu

Keepster Rachael Lynch stond na de overwinning van Australië op de Verenigde Staten in de halve finale van het WK hockey in het middelpunt van de belangstelling. "Ze heeft het geweldig gedaan", prees sterspeelster Anna Flanagan haar ploeggenote na de gewonnen shoot-outs. "We zijn zo blij om hier in de finale te staan."

Australië leek de wedstrijd in de reguliere speeltijd al te beslissen, maar het Amerikaanse team knokte zich twee keer terug van een achterstand. De 2-2 viel zelfs pas in de voorlaatste minuut. "Dat was een enorme teleurstelling", erkende Flanagan. "Maar we hebben veel geoefend op shoot-outs en hielden daarom vertrouwen. Dit toont aan dat onze voorbereiding goed is geweest."

Lynch zelf bleef nuchter onder alle aandacht. "Die late gelijkmaker was zeker vervelend, maar zo'n ramp zijn shoot-outs nu ook weer niet. Ik vind het in ieder geval leuk om te doen." Australië won de shoot-outs met 3-1 en plaatse zich daarmee voor de finale. Daarin is Nederland of Argentinië de tegenstander.

De kans dat Oranje zaterdag in Den Haag tegen Australië om de wereldtitel speelt, is volgens Flanagan erg groot. "Het zal voor Australië er lastig worden om Nederland te verslaan", denkt de toekomstig speelster van MOP uit Vught. "Maar wij focussen ons nu vooral op onszelf en gaan er alles aan doen om de finale te winnen." In de groepsfase moest Australië zaterdag nog met 2-0 buigen voor het team van bondscoach Max Caldas.