Trofimov wint solo in Dauphiné, Ligthart derde

Frank (franklop)

Joeri Trofimov heeft de vierde etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Rus van Katusha ontsnapte in de slotklim op achttien kilometer van de streep uit de kopgroep en werd niet meer teruggehaald. De Nederlander Pim Lighart (Lotto-Belisol) kwam op 25 seconden als derde over de streep in finishplaats Gap, achter de Zweed Gustav Larsson (IAM Cycling).

Trofimov maakte deel uit van de kopgroep van dertien man, met verder onder meer Jan Bakelants en Peter Velits. De Col de Manse, een klim van de tweede categorie, was de scherprechter. De 30-jarige Trofimov viel op achttien kilometer van de aankomst aan en hield stand tot de finish. Daarachter viel de kopgroep uit elkaar. De Noor Lars Petter Nordhaug van Belkin werd vierde.

Het peloton kwam op twee minuten over de streep. Chris Froome behoudt de gele leiderstrui, voor Alberto Contador en Wilco Kelderman. De Fransman Maxime Bouet komt doordat hij in de kopgroep zat de top tien van het klassement binnen. Hij staat nu zevende op iets meer dan een minuut.