Postbodes Liverpool weigeren The Sun te bezorgen

Harry

Postbodes in de omgeving van Liverpool krijgen via sociale media veel steun voor hun weigering een gratis exemplaar van schandaalkrant The Sun te bezorgen. Dat meldt The Guardian. Sommige postbezorgers hebben gedreigd desnoods thuis te blijven en een dag loon in te leveren als zij gedwongen worden de krant donderdag door de brievenbus te doen.

In Liverpool en omstreken zijn mensen nog altijd verontwaardigd over de wijze waarop The Sun berichtte over de ramp in het Hillsborough-stadion in Sheffield in 1989. Het drama geldt als de grootste ramp in de Britse sportgeschiedenis. Bij een bekerwedstrijd tussen Liverpool en Nottingham Forest op neutraal terrein vonden op 15 april 1989 in het gedrang in het supportersvak van Liverpool 96 mensen de dood door verdrukking.

Supporters van Liverpool boycotten The Sun, omdat de krant vier dagen na de ramp op basis van anonieme bronnen had gemeld dat dronken fans slachtoffers hadden beroofd en hulpverleners hadden mishandeld.

Zes postbezorgers uit Skelmersdale, ten noorden van Liverpool, bevonden zich op die dag in het noodlottige supportersvak. Zij weigeren de gratis exemplaren van The Sun, ter gelegenheid van het WK, te bezorgen. Op sociale media kan dat besluit op veel bijval rekenen. In heel Groot-Brittannië hebben mensen een boodschap bij hun brievenbus opgehangen waarmee zij aangeven geen behoefte te hebben aan de sensatiekrant.

Een twitteraar, Lawrence Bromley, plaatste een foto van zijn voordeur met onder andere de tekst '...bezorg onder geen enkele omstandigheid een exemplaar van The Sun op dit adres'. "Beste postbezorger, bezorg hier aub geen exemplaar van The Sun. We willen er niks mee te maken hebben. We zijn voetballiefhebbers. Bedankt! Ben en MaryAnne. Gerechtigheid voor de 96!" luidt een andere tekst, van Ben LeGrys.