'Ricciardo ook in 2015 bij Red Bull'

Peterselieman

Red Bull Racing heeft de optie in het contract van Daniel Ricciardo gelicht, zo meldt Sport Bild. De Australiër won afgelopen weekend de Grand Prix van Canada en meteen daarna is zijn contract voor 2015 zeker gesteld. Het nieuws zal naar verwachting over anderhalve week in Oostenrijk bekend worden gemaakt.

Ricciardo maakte voor aanvang van dit seizoen de overstap van Toro Rosso naar de hoofdmacht Red Bull Racing en deed dit niet zonder succes. De Australiër heeft teamgenoot en viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel al regelmatig verslagen. In Canada profiteerde de 24-jarige coureur optimaal van de problemen van de Mercedessen door in de slotfase de leiding te grijpen en naar zijn eerste F1-zege in zijn loopbaan te rijden.

Volgens de Australian Financial Review loopt Ricciardo binnen, want niet alleen ontvangt hij een basissalaris van 3,65 miljoen dollar per jaar, maar per zege komt hier nog een tot twee miljoen dollar bij. Red Bull zou de Australiër in ieder geval tot 2018 als teamgenoot van Vettel willen hebben.

De vraag is of Vettel zo lang wil blijven. Technisch directeur Adrian Newey zal iets meer afstand van de Formule 1 nemen en dat terwijl Vettel juist in door Newey ontworpen auto's veel succes heeft gehad. Dit jaar worstelt de Duitser, terwijl Ricciardo juist floreert. Volgens Duitse media zei de viervoudig wereldkampioen die in Canada derde werd dan ook: "Sorry dat ik het moet zeggen, maar onze komkommer gaat voor geen meter op de rechte stukken." Daarnaast zou hij niet te spreken zijn geweest over de tactiek van de Red Bulls die achter de Force India's terechtkwamen en pas er in de absolute slotfase van de race voorbij konden.