Ruime zege Portugal bij rentree Ronaldo

Frank (franklop)

Cristiano Ronaldo heeft dinsdag in de oefeninterland tegen Ierland zijn rentree gemaakt bij Portugal. De 29-jarige aanvoerder speelde ruim een uur mee en leidde zijn land naar een 5-1 overwinning. Door blessures aan zijn knie en dijbeen moest Ronaldo de vorige oefenduels tegen Griekenland (0-0) en Mexico (1-0) nog laten schieten.

Naast de aanvaller van Real Madrid deden ook verdediger Pepe en middenvelder Raul Meireles weer mee. Dat was niet het enige goede nieuws, want er werd tegen de Ieren flink uitgehaald. Dankzij twee treffers van Hugo Almeida en een eigen doelpunt van Richard Keogh stond het bij rust al 3-0. In de tweede helft verkleinde James McClean de marge, maar het slotakkoord was voor Vieirinha en Fabio Coentrao.

Ronaldo was ook dicht bij een goal, maar hij raakte uit een vrije trap de paal. "Het is belangrijk dat hij er weer bij is", zei bondscoach Paulo Bento. "Spelers als Ronaldo zijn voor elk team van grote waarde." Portugal begint maandag aan het WK met een duel tegen Duitsland en neemt het in poule G ook op tegen de Verenigde Staten en Ghana.