[WK Hockey] Engelse vrouwen boeken eerste zege op WK

Boris (borisz)

De Engelse vrouwen hebben hun eerste overwinning van dit WK te pakken. In een reprise van de EK-finale van vorig jaar was de ploeg van bondscoach Jason Lee dinsdag in het laatste groepsduel met 3-1 te sterk voor Europees kampioen Duitsland.

Duitsland kon beschikken over Maike Stöckel. De speelster van SCHC liep zondag in de slotminuut tegen de Verenigde Staten een hoofdwond op. De vijf hechtingen boven het rechteroog werden bedekt met een pleister.

In een regenachtig Kyocera Stadion kwam het duel maar langzaam op gang. Het geboden spelpeil, foute inspeelpasses en stopfoutjes, kon de toeschouwers maar weinig bekoren. Na een kwartier leek er iets te gebeuren. De Engelse Alex Danson kreeg de bal in de Duitse cirkel, speelde zich goed vrij, maar maaide vervolgens over de bal heen.

Duitsland kreeg na bijna twintig minuten de eerste strafcorner toegewezen. De bal verdween in het doel, maar het doelpunt telde niet. Julia Müller sloeg de bal namelijk boven de plank. Een paar minuten later was Duitsland opnieuw gevaarlijk. Lydia Haase tipte een schot van Jana Teschke maar net naast het doel van Maddie Hinch. Een backhand van Nina Hasselmann werd vlak voor rust door de Engelse keepster gekeerd.

Engeland kwam negen minuten na rust verrassend op voorsprong. Een goede actie vanaf links van Nicola White werd doeltreffend afgerond door Hannah Macleod. Vijf minuten was het opnieuw raak. Susie Gilbert brak door over rechts en bediende Sophie Bray die de bal over keepster Barbara Vogel leek te wippen. Uit de herhaling bleek Bray de bal niet te hebben geraakt waardoor het doelpunt op naam van Gilbert kwam. Opvallend was dat Engeland op dat moment in ondertal speelde vanwege de groene kaart van Alex Danson.

Susannah Townsend strafte vervolgens een verdedigingsfout van Hannah Krüger af: 0-3. Krüger revancheerde zich een minuut later door een strafcorner binnen te slaan. De Duitsers kregen nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de inzet van Marie Mävers werd door de Engelse keeper onschadelijk gemaakt. De inzet van een extra veldspeler ten koste van de doelman leverde Duitsland in de slotminuten niets op.