[WK Hockey] Teleurgestelde Duitsers winnen nog wel van Zuid-Korea

Boris (borisz)

Duitsland stevent af op de derde plaats in poule B. Onze oosterburen, die door de overwinning van Argentinië al uitgeschakeld waren voor de halve finale, boekten een 6-1 overwinning op Zuid-Korea, dat als vijfde eindigt in de groep, nipt boven Zuid-Afrika.

De Duitsers moesten ‘s ochtends lijdzaam toezien hoe Argentinië met 5-1 van Zuid-Afrika won, waardoor de halve finale voor hen al buiten bereik was voordat ze dinsdag überhaupt één seconde op het veld hadden gestaan. Het duel tegen Zuid-Korea leek dan ook een verplicht nummer te worden voor Duitsland, dat nog wel zijn best moest doen om de derde plaats te bereiken.

In het eerste kwartier viel er voor het publiek in het Kyocera Stadion niets te genieten. Geen kansen, geen strafcorners, niets. Pas daarna wilden de Duitsers er alles aan doen om in ieder geval de derde plaats nog binnen te slepen. Na de gemiste strafcorner van Christopher Zeller, die de Koreaanse keeper Myungho Lee uit de kruising bokste, hield de Aziatische verdediging geen stand meer. Christopher Wesley bracht Duitsland op voorsprong, waarna Benedikt Furk en Martin Zwicker hun ploeg naar een veilige 3-0 schoten.

In het eerste kwartier van de tweede helft viel het publiek wederom bijna in slaap. Daarna gingen beide ploegen weer op zoek naar een treffer. Christopher Rühr raakte de lat en Zuid-Korea kreeg drie strafcorners, waaruit Hyunwoon Nam zowaar de 3-1 binnensleepte. Spannend werd het echter niet meer, want tien minuten voor tijd maakte Florian Fuchs aan alle onzekerheid een eind door de 4-1 op zijn naam te schrijven. Oliver Korn en Christopher Zeller tilden de stand uiteindelijk nog naar 6-1 , waardoor het publiek toch nog een leuke wedstrijd voorgeschoteld kreeg.

Duitsland heeft door de overwinning drie punten meer dan Nieuw-Zeeland, dat ook nog eens een slechter doelsaldo heeft. De Kiwi’s moeten dinsdagavond een flinke overwinning op Oranje boeken om nog derde te kunnen worden.