[WK Hockey] Argentinië zeker van halve finale na winst op Zuid-Afrika

Boris (borisz)

De Argentijnse mannen hebben dinsdagochtend hun laatste duel in de poulefase gewonnen. In het Kyocera Stadion was Les Leones met 5-1 te sterk voor Zuid-Afrika. Dankzij deze overwinning is Argentinië zeker van een plek in de halve finale en kunnen de Duitsers de laatste vier vergeten.

Binnen zestig tellen was het al bijna raak voor Argentinië. Agustin Mazzilli dribbelde knap de Zuid-Afrikaanse cirkel binnen maar zag zijn backhandschot voorlangs gaan. In het resterende kwart was het Zuid-Afrika dat meerdere malen de vijandige cirkel betrad, maar de Afrikaanse spitsen waren niet effectief. Na negentien minuten was het raak voor Les Leones. Een hoge bal werd fout ingeschat door de Zuid-Afrikaanse goalie Erasmus Pieterse waardoor het vrij uithalen was voor Joaquin Menini, 1-0. Na vijfentwintig minuten was ook Gonzalo Peillat trefzeker. Het Argentijnse wapen met zijn sleeppush was in de eerste en tweede korte hoekslag niet trefzeker, maar rondde een rebound uit de derde strafcorner wel af, 2-0.

In de tweede helft kregen de Argentijnen al na drie minuten een strafcorner, maar deze werd opnieuw onbenut gelaten door Peillat. In de minuten die daarop volgden was het een kaartenfestijn. Binnen acht minuten vielen er drie gele en één groene kaart binnen het Argentijnse kamp. Zuid-Afrika wist ondanks het overtal niks te creëren.

Argentinië liet zien dat het met minder ook opgewassen was tegen Zuid-Afrika en maakte ook de derde treffer. Lucas Vila zette een verwoestende backhand op zijn naam, 3-0. Acht minuten later waren de Zuid-Afrikanen voor de tweede keer dit toernooi trefzeker. Clinton Panther maakte het tweede doelpunt van het toernooi, 3-1. In de resterende minuten ging het hard bij Argentinië. Peillat en Vila scoorden hun tweede goal van de wedstrijd, 5-1. Met nog vier minuten op de klok wisselden beide ploegen hun goalie, maar dat veranderde niks aan de eindstand.