Pretparken niet ontevreden over pinksterweekend

Redactie

Attractieparken zijn dit pinksterweekeinde wisselend bezocht. Attracties die met water te maken hebben verwelkomden vanwege het warme weer veel mensen, maar om diezelfde reden waren er ook pretparken die minder bezoekers hadden dan verwacht. Volgens de Club van Elf zijn de meeste aangesloten bedrijven toch niet ontevreden.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen noteerde meer bezoekers dan verwacht. Alle huisjes zaten vol en ook de camping was volledig bezet. Datzelfde geldt voor Duinrell in Wassenaar. Daar waren het Tikibad en het buitenbad favoriet.

Voor Toverland viel het pinksterweekeinde iets tegen. Er kwamen een derde minder bezoekers dan verwacht naar het attractiepark in Sevenum. Ook het Scheepvaartmuseum in Amsterdam bleef achter in bezoekers. Bij de Heineken Experience, ook een binnenactiviteit, was het juist wel drukker dan normaal. Er kwamen de afgelopen dagen een kwart meer bezoekers dan vorig jaar.

In de loop van tweede pinksterdag zorgden regen- en onweersbuien er volgens de belangenorganisatie van attractieparken voor dat bezoekers wat minder lang bleven. In het Aquaventura slidepark van Avonturenpark Hellendoorn moest een aantal attracties dicht vanwege een flinke onweersbui.