[WK Hockey] Oranjevrouwen kloppen ook Zuid-Korea

Boris (borisz)

Nederland is ongeslagen de poulefase van het WK doorgekomen. Maandagmiddag werd ook Zuid-Korea verslagen. In een slordig duel werd het 3-0 voor de Oranjevrouwen.

De Oranjevrouwen waren na het duel met Australië duidelijk. Ook al was de halve finale binnen, het duel met Zuid-Korea moest zeker niet als tussendoortje worden gezien. Het bleef niet bij deze mooie worden. Nederland schoot tegen de Aziaten uit de startblokken: de eerste corner werd meteen verzilverd. Naomi van As reageerde attent op de rebound van keeper Soon Ji Jang: 1-0.

Het leek een prachtig duel te worden voor het aanwezige oranjepubliek, maar na een paar kleine kansjes voor Kim Lammers en Carlien Dirkse van den Heuvel kakte Oranje in. De Nederlandse vrouwen speelden slordig en waren vaak een stapje te laat.

Na rust was het hopen dat een goede teambespreking het Nederlandse spel zou doen opleven, maar heel veel verandering trad er niet op. Oranje hoefde overigens niet te vrezen voor heel veel tegenstand van de Aziaten, de Zuid-Koreanen kregen slechts een echte grote kans via een strafcorner. Sluitpost Joyce Sombroek redde echter prima.

In de 48ste minuut wist Maartje Paumen voor Oranje de marge te verdubbelen. Uit de vijfde korte hoekslag volgde een strafbal, omdat de inzet van De Goede met een Koreaanse hand werd tegengehouden. Paumen rook haar kans en pushte raak. Even later tekende ze ook voor de 3-0, door de zesde corner te benutten. Het was haar vijfde treffer van dit toernooi.

Zuid-Korea mocht vervolgens nog vier keer aanleggen voor een korte hoekslag, maar keer op keer toonde Sombroek aan een uitstekende keeper te zijn.